OVER HET ATELIER

IEDEREEN DIE EEN POTLOOD KAN VASTHOUDEN KAN TEKENEN! 

Juffrouw Jannie is de afgelopen 10 jaar gevestigd geweest in  een 120 jaar oud atelier, dichtbij het centrum, het station en park Sonsbeek. Per 1 mei 2022 zijn we verhuisd naar een andere prachtige plek. Een sfeervol jaren 30 pand waar ooit een supermarkt heeft gezeten. Gelegen tussen de parken Angerenstein, Sacré Coeur en Bronbeek.  

We verzorgen teken- en schildercursussen en losse workshops. Ervaring in tekenen en schilderen is voor de meeste workshops en cursussen niet nodig!  

Corona of liever vanuit huis workshops volgen:  Omdat het soms niet mogelijk is om naar het atelier te komen, biedt Juffrouw Jannie bijna alle cursussen en workshops ook via ZOOM aan. Een aantrekkelijke en voordelige manier om mee te doen met de duidelijke lessen. 

Alle workshops en cursussen zijn gepland op een bepaalde datum. Heb je zin om mee te doen, aarzel niet en meld je aan voor een gezellig, creatieve en leerzame tijd! Heb je een groepje van minimaal 6 personen? Dan zijn de workshops en cursussen ook in overleg te boeken op een dag en tijd wanneer het jullie uitkomt!  

Juffrouw Jannie zorgt ook voor de innerlijke mens! Je wordt tijdens de workshop/cursus altijd vertroeteld met lekkere dingetjes en koffie/thee etc. Hiervoor betaal je niks extra! De sfeer is gemoedelijk, gezellig en professioneel.  We begeleiden iedereen op maat en halen de creativiteit bij jou naar boven. Bij Juffrouw Jannie lopen ervaren docenten rond die er voor zorgen dat iedereen met een mooi kunstwerk naar huis gaat! Je kunt namelijk meer dan je denkt! 

De cursussen voor kinderen/kinderfeestjes/workshops staan vermeld onder het kopje kinderatelier.

Cheers!

In het atelier kunnen maximaal 20 mensen komen schilderen of tekenen. Heb je een groter aantal of heb je ons nodig ergens anders? Geen probleem, Juffrouw Jannie komt ook op locatie!

 

Dorieke Duis

eigenaar & kunstenaar

Creatief bezig zijn maakt gelukkig, ja ook als je denkt dat je niet creatief bent. Geloof je me niet? Kom het uitproberen en ga trots naar huis met een eigengemaakt kunstwerk!

Sean Freeman

saxofonist & kunstenaar

Je kunt meer dan je denkt! En wil je echt goed worden dan doe je mee aan een van de vele cursussen die we aanbieden! Want door te oefenen en te oefenen kan je jouw doel bereiken! Naast het begeleiden van creatieve workshops geef ik ook saxofoonles en  kun je me benaderen voor sax opnames voor jouw tune. Mijn studio “Sax & Art” ligt verscholen achter het atelier van Juffrouw Jannie

Wie is Juffrouw Jannie?

Eigenlijk heet ik Dorieke, maar dat klinkt zo saai: Atelier Dorieke.

Na het zien Jiskefet met Juffrouw Jannie, wist ik het direct. Het moest Juffrouw Jannie gaan heten. Lekker laagdrempelig, eenvoudig en met humor!  En ik voel me ook verwant met de juffrouw Jannie uit de serie van Jiskefet, ik ben een juffrouw en voorzie de heren en de dames ook graag van een kopje koffie. 

Ik heb jaren lang voor de klas gestaan en heb altijd kunst gemaakt. Deze 2 heb ik nu gecombineerd en hiermee is Juffrouw Jannie geboren. Een prachtig atelier die maar groeit en ontwikkeld. Ze zit niet stil!

Mijn partner is Sean Freeman die net als ik zijn hele leven met kunst bezig is geweest. Naast het maken van kunst is de saxofoon erg belangrijk voor hem. Hij speelt ruim 35 jaar in diverse bands met als vaste band “Level 42”. In de rustige periodes is hij werkzaam voor Juffrouw Jannie en geeft ook diverse cursussen/workshops zoals het tekenen van oude gebouwen in Arnhem. Cursisten noemen hem inmiddels meester Seanny.