Tekencursus kinderen start het hele jaar door
Cursussen kinderen

Tekencursus kinderen start het hele jaar door

teken-schilder cursus kinderen

Over de cursus

Een geheel nieuwe opzet verdeeld over 4 seizoenen. Zo kan je een seizoen meedoen of een heel jaar. Je leert ieder seizoen weer nieuwe technieken, werk je met andere materialen en krijg je heel veel “tips and trics”om nog beter te leren tekenen. Natuurlijk is ieder kind anders en daar houden we rekening mee. Je werkt zoveel mogelijk op je eigen niveau om zo snellere sprongen te maken in jouw creatieve talent!

Ieder seizoen bestaat uit 10 lessen en vinden altijd plaats op de woensdag van 16.00 uur tot 17.00 uur.

data seizoen herfst: 21 aug, 28 aug, 4 sep, 11 sep, 18 sep, 25 sep, 2 okt, 9 okt, 23 okt, 30 okt

data seizoen winter: 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov, 4 dec, 11 dec, 18 dec, 8 jan, 15 jan, 22 jan

data seizoen lente: 5 feb, 12 feb, 19 feb, 4 mrt, 11 mrt, 18 mrt, 25 mrt, 1 apr, 8 apr, 15 apr.

data seizoen zomer: 22 apr, 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli.

Wat leren de kinderen zoal tijdens deze cursussen?

herfst: realistische bomen leren tekenen, plein air tekenen, ecoline gebruiken op verschillende manieren, Vincent van Gogh technieken leren en een kunstwerk maken,

winter: de wet van de schaduw (hiervoor bestaan vaste regels en wetten die altijd werken) , het tekenen van diepte, 1 punts- en 2 puntsperspectief tekenen,

lente: pentekenen van een oud gebouw, collage maken, cartoon tekenen

zomer: het schilderen van jezelf in popart stijl in jouw favoriete kleuren, plein air tekenen, pentekenen medieval, houtskool technieken.

De kinderen maken hun kunstwerken op geschikte ondergronden zoals gespannen doeken, karton en papier.

Door de mooie en strakke grafische wereld om ons heen raken de kinderen steeds meer vervreemd met zijn of haar eigen werk. Veel kinderen vinden hun eigen werk niet meer mooi omdat het niet voldoet aan de mooie plaatjes op tv, internet, reclame etc. Tijdens deze cursus werken we niet alleen aan het creatieve talent van je kind, maar zal ook het zelfvertrouwen groeien. Bovendien is het voor je kind gezellig en veilig dat er meerdere kinderen aan de cursus meedoen.

Tijdens deze cursus zullen de kinderen het creatieve bij zichzelf opzoeken. Op veel scholen is hier helaas te weinig tijd voor. Door de bezuinigingen en de hoge eisen vanuit de overheid voor zaakvakken worden de creatieve vakken het ondergeschoven kindje. En juist dit vakgebied is essentieel voor het creatief denken en handelen.

Handig om te weten

De lessen zijn op woensdag van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Je kunt je opgeven voor 1 seizoen, maar als je al zeker weet dat je echt heel veel houdt van tekenen (en schilderen) dan bespaar je jouw ouders geld. Daar kan jij dan mooi jouw favoriete potloden voor kopen šŸ˜‰

Voor de ouder(s):

Een heel seizoen kost 110 euro inclusief alle materialen! Uw kind hoeft dus niks zelf mee te nemen! Besluit u van tevoren dat uw kind alle seizoenen mee wilt doen dan dan betaalt 420 euro in plaats van 440 euro.

Kinderen die gebruik maken van een gelrepas hoeven slechts 10 % van het jaarbedrag te betalen. Jeugdfonds betaalt het hele bedrag uit als uw kind niet in aanmerking komt voor de gelrepas, maar u niet de financiƫle middelen heeft om een cursus zoals deze te betalen.

De cursus is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en graag beter willen leren tekenen/schilderen, kunstwerken willen maken en een gezellige creatieve middag willen hebben.

De workshop vindt plaats in het gezellige atelier (tot maximaal 14 kinderen).

Laat de kinderen kleren aantrekken die vies mogen worden!

Parkeren kan gratis in de buurt of betaald in een van de parkeergarages.