Tekencursus “de kunstenaar” start 6 feb
Cursussen kinderen

Tekencursus “de kunstenaar” start 6 feb

teken-schilder cursus basis kinderen

Over de cursus

De kinderen leren tijdens deze cursus de basistechnieken om beter te kunnen tekenen. Ze leren beter te kijken en de beelden om te zetten in lijnen op papier. De cursus is dus vooral geschikt voor kinderen die tekenen heel erg leuk vinden en de behoefte hebben om meer te tekenen en beter te worden.

Wat komt deze cursus aan de orde:

Wet van de schaduw, portretten met houtskool vergroot opzetten, perspectief tekenen en het tekenen van een leeuwenkop.

We werken met verschillende soorten potloden en proberen ook andere materialen uit zoals houtskool, contékrijt, potloden diverse hardheden, doezelaars etc.

 

Alle kinderen krijgen hun eigen schetsboek, zodat al hun resultaten, oefeningen en informatie bij elkaar bewaard bllijft.

Let op! Uw kind maakt niet alleen mooie tekeningen, er zal veel “lelijks” getekend worden. Lelijke uitprobeersels/oefeningen zijn nodig om beter te worden.  We starten de les ook met de uitspraak: “we gaan deze cursus heeeeel veeel lelijke dingen maken…….om zo te komen tot iets moois!”

De kinderen die al wat meer ervaring hebben met tekenen kunnen tijdens deze cursus op eigen niveau verder werken!

Door de mooie en strakke grafische wereld om ons heen raken de kinderen steeds meer vervreemd met zijn of haar eigen werk. Veel kinderen vinden hun eigen werk niet meer mooi omdat het niet voldoet aan de mooie plaatjes op tv, internet, reclame etc. Tijdens deze cursus werken we niet alleen aan het creatieve talent van je kind, maar zal ook het zelfvertrouwen groeien. Bovendien is het voor je kind gezellig en veilig dat er meerdere kinderen aan de cursus meedoen.

Tijdens deze cursus zullen de kinderen het creatieve bij zichzelf opzoeken. Op veel scholen is hier helaas te weinig tijd voor. Door de bezuinigingen en de hoge eisen vanuit de overheid voor zaakvakken worden de creatieve vakken het ondergeschoven kindje. En juist dit vakgebied is essentieel voor het creatief denken en handelen.

Handig om te weten

De lessen zijn op donderdag van 16.00 uur tot 17.00 uur. De kosten zijn 110 euro. Deze cursus is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ieder kind zal op zijn of haar eigen niveau werken.

Bent u in bezit van een Gelrepas? Dan kan uw kind bijna gratis deelnemen aan deze cursus.

De data: 6 feb, 13 feb, 20 feb, 5 mrt, 12 mrt, 19 mrt, 26 mrt, 2 apr, 9 apr, 16 apr.

De workshop vindt plaats in het gezellige atelier (tot maximaal 14 kinderen).

Laat de kinderen kleren aantrekken die vies mogen worden!

Parkeren kan gratis in de buurt of betaald in een van de parkeergarages.