weekendje portret tekenen
teken-schilder-cursussen

weekendje portret tekenen

Frontaal Portret Tekenen voor beginners

Over de cursus

Deze korte cursus is ideaal als je 2 dagen lang verschillende frontale portretten wilt natekenen. Je oefent dus vooral heel veel om zo nog beter te worden. Natuurlijk helpen we je bij vragen en helpen we je op weg en zullen je wijzen op eventuele foutjes.  Je hoeft geen ervaring te hebben, je kunt zo mee doen.

Wil je ook goed de mond, neus en ogen leren tekenen dan raden we de beginnerscursus portret tekenen  aan. Hierin gaan we uitgebreid in op de details van het gezicht.

Handig om te weten

De tekencursus kost 100 euro inclusief 21% btw,  inclusief alle materialen, verse lunch en informatiemateriaal om thuis verder te oefenen.

We bouwen diverse portretten op met verschillende soorten potloden en houtskool in verschillende hardheden en pastel. Zo ontdek je welke materialen het beste passen bij de uitdrukking van jouw portret. We tekenen mensen van verschillende continenten en leeftijden, zo kom je erachter dat de structuur in het gezicht en de huidskleur erg verschillend kan zijn. Je leert de juiste materiaal keuzes te maken evoor de vele varierende gezichten. Denk aan een meisje met sproetjes, een medicijnman uit India, een vluchteling uit Afrika en een babietjevan nog geen jaar oud.

Het gaat om het weekend 5 en 6 oktober. De lessen zijn van 10.00-14.00. Wij zorgen voor een heerlijk zelfgemaakte lunch. Uiteraard krijg je drinken en koekjes voor tussendoor.

Parkeren kan gratis in de buurt of betaald in een van de parkeergarages.